برای دخترها و خانم ها (woman and girl) ...

وبلاگ آرایش ، زیبایی ، مد و مدلینگ

برای دخترها و خانم ها (woman and girl) ...

وبلاگ آرایش ، زیبایی ، مد و مدلینگ

ترشی سبزیزجات مختلط (لیته) درست کنید ... + طرز تهیه

برای مشاهده تصویر در اندازه ی واقعی

بر روی آن کلیک نمائید :


ترشی سبزیجات مخلوط (لیته)


در این مطلب از سایت www.wandg.ir میخواهیم ترشی سبزیجات مخلوط یکی از پرطرفدارترین ترشی های شمالی و مخصوصا مازندرانی است که در آنجا به اسم لیته خوانده میشود. این ترشی در مازندران معمولا از هفت سبزی درست میشود.

ایت ترشی اصیل و قدیمی را که از جمله سوغاتی های شمالی هاست حتما درست کنید و طعم بی نظیر آن را بچشید ...

البته لازم به ذکر است که درست کردن این ترشی کار هر کسی نیست و اگر با دست زنان مازندرانی درست شود مطمئنا بسیار خوشمزه تر خواهد شد زیرا دستور تهیه ی آن اختصاصی زنان روستایی است!!

   مدت زمان پخت : هر چی بیشتر بهتر ...
  مناسب برای ... نفر
  


  مواد مورد نیاز :


سرکه : ۱ لیتر

نمک : کم
بادنجان : ۲۰۰۰ گرم
ماست ساده کم چرب : ۱۰۰۰ گرم
هویج : ۱۰۰۰ گرم
گل کلم : ۱ عدد
لوبیا سبز : ۵۰۰ گرم
سیب زمینی : ۵۰۰ گرم
موسیر : ۳۰۰ گرم
کرفس خرد شده : ۳ فنجان
نعناع :  ۱۰۰ گرم
جعفری ساطوری شده  : ۱۰۰ گرم
گشنیز : ۱۰۰ گرم
فلفل : ۱۰۰ گرم
ریحان : ۱۰۰ گرم
...



طرز (روش و دستور) تهیه (پخت) : 


بادمجان‌ها را می‌توانیم در فر یا روی آتش کبابی کنیم به حدی که پوست بادمجان به‌ راحتی کنده شده و گوشت آن کاملاً بپزد. بعد پوست بادمجان‌ها را میکنیم و در الک یا آبکش چوبی می‌چینیم و روی آن را پارچه می‌کشیم و شیئ سنگینی روی پارچه قرار می‌دهیم تا آب بادمجان کاملاً گرفته شود (باید یک روز به این طریق بماند).

بعد بادمجان‌ها را روی پارچه می‌چینیم بازهم یک روز می‌گذاریم بماند تا رطوبت آنها کاملاً گرفته شود، مقداری نمک روی آنها می‌پاشیم و آنها را ساطوری می‌کنیم و مقداری سرکه روی آنها می‌ریزیم و به‌هم می‌زنیم تا مایه کمی شل شود. بعد سبزی‌ها را تمیز می‌کنیم و می‌شویم و رطوبت آنها را می‌گیریم به‌طوری که به هیچ وجه مرطوب نباشد بعد از چرخ رد می‌کنیم و بلافاصله در سرکه می‌ریزیم تا سیاه نشود.

سپس خیار و هویج و گل کلم را و لوبیا سبز و سیب زمینی ترشی و کرفس و فلفل سبز را پوست و ریشه گرفته و ریز خرد می‌کنیم. کمی نمک به آنها می‌پاشیم و آنها را روی پارچه‌ای پهن می‌کنیم و یک روز می‌گذاریم بماند تا رطوبت آنها نیز گرفته شود. بعد تمام مواد آماده شده را مخلوط می‌کنیم و مقداری سرکه به حدی که ترشی زیاد شل نشود به آن اضافه می‌کنیم. ممکن است کمی گلپر کوبیده نیز به ترشی اضافه کنیم که عطر آن بیشتر شود. موسیر را مطابق دستور ترشی موسیر آماده می‌کنیم، بعد داخل ترشی می‌ریزیم.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد