ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
برای مشاهده تصویر در اندازه ی واقعی
بر روی آن کلیک نمائید :
در این مطلب از سایت www.wandg.ir میخواهیم روش ترشی درست کردن با شپله را آموزش دهیم.
شپله گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی کشور از جمله کرمانشاه و همدان و... میروید.
این
گیاه دارای خاصیت زیادی است از جمله در درمان درد های مفاصل و کاهش چربی
خون موثر میباشد و ضد تشنج و اسپاسم میباشد. به عنوان تحریککننده و محافظ
کبد می باشد و باعث بهبود عملکرد کبد می شود.
به این گیاه هندوانه ابو جهل هم میگویند که نمیدانم چرا؟!
مدت زمان پخت : یک ماه
مناسب برای ... نفر
مواد مورد نیاز :
نمک
شپله
سرکه
طرز (روش و دستور) تهیه (پخت) :
شپله را شسته و دم آنرا گرفته و در آب جوشیده سرد شده نمک بریزید به مدت ۵ الی ۶ روز شپله را در آن ریخته و طی این مدت هر روز آب نمک آنرا عوض و در یخجال نگه داری کنید وپس از آن شپله را از آب نمک خارج کرده و با آب روی حرارت گذاشته و وقتی به جوش آمد آب آنرا دور بریزید و مجدداْ یک بار دیگر اینکار را تکرار تا تلخی شپله گرفته شود دقت کنید زیادنجوشد چون ترشی شپله شما نرم میشود .
شپله را بعد ازجوشیدن روی صافی بریزید تا آبش برود یک ساعتی صبر کرده و شپله ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید وچنانچه دوست داشتید کمی هم نمک اضافه کنید و در آنرا محکم کرده و در جای خنک ویا در یخچال نگهداری کنید بعد از بیست روز الی یکماه ترشی آماده میشود .